Verslaving bij Praktijk Psycholoog Breda

Verslaving

Op dit moment behandel ik geen verslaving. Kijk bij mijn collega’s voor een behandeling voor verslavingsproblematiek in Breda.

Een goede reden

Verslaafd ben je niet zomaar. Ze hebben een goede reden: eenzaamheid, stress, zorgen, moeilijk contact kunnen maken of het idee hebben zonder je middel niet leuk, interessant of gezellig te zijn.

Vaak vervult de verslaving dan ook een functie in iemand zijn leven. Hoewel in eerste instantie het doorbreken van verslaafd gedrag hoog op de agenda staat, sta ik vooral ook stil bij die functie. Om inzicht te krijgen en om je begrip te geven over jouw motieven. Maar vooral omdat als straks je verslaving weg is, jij met een leegte achterblijft. Samen zorgen we er voor dat die leegte op een zinvolle, gezonde manier gevuld is. Zodat je minder kans hebt om terug te vallen in je verslaving.

Ik kan je helpen

Een verslaving beïnvloedt je leven, vaak meer dan je onder ogen wilt zien. Door op zoek te gaan naar een mogelijke behandeling heb je de eerste drie (heel grote) stappen gezet: je erkent het als probleem, je accepteert dat je het niet zélf kunt en je zoekt actief hulp.

Ik begeleid je bij het beheersen of stoppen van je vje verslaafde gedrag. Daarbij help ik je de middelen te vinden om terugval te voorkomen. We kunnen het helemaal samen doen, en je kunt ook een partner, vriend of familielid bij het proces betrekken.

Wanneer is verslaving een probleem?

Als jij vindt dat het een probleem is. Als je vindt dat je je leven verkeerd leeft. Als je in de problemen zit, als je vrienden verliest, als je merkt dat je verslaving de baas over je is. Dan is het een probleem. Zolang jij het allemaal geen probleem vindt, is je ‘verslaving’ ook bijna niet te behandelen.

Een persoonlijke behandeling

Ik zorg er voor dat onze werkstijl precies aansluit bij hoe jij werkt en leert. Ben je een denker, dan leggen we de nadruk wat op analyseren en praten. Ben je meer een doener, dan gaan we meteen aan de slag.

Ik werk met verschillen methoden waaronder cognitieve gedragstherapie en schematherapie. We combineren ze om er voor te zorgen dat je je gebruik geleidelijk terugbrengt tot nul. We onderzoeken of je ‘vlucht’ in je gebruik en hoe we je contact met de realiteit kunnen verbeteren. En ik help je je eigen krachtbronnen hervinden. Zodat jij op jouw manier je leven vorm kunt geven.

Ik nodig je uit

Ga het gesprek aan. Kom eens langs en maak kennis. Dan kun je je verhaal doen en kijken of mijn werkstijl je aanspreekt.

Contact

Blijf niet te lang zitten met je klacht of probleem. Bel of mail naar Psycholoog Breda.