Psycholoog Breda

Over mij – Floor van den Eijnden

Makkelijk om mee te praten

Ik ben makkelijk om mee te praten. Dat was altijd al zo. Ik vond het ook leuk en interessant: praten, interactie, elkaar leren kennen. Dat ik psycholoog zou worden, stond toen ik op de middelbare school zat,  buiten kijf. In 1990 ben ik Psychologie gaan studeren.

Machtig interessant

Ik vond de leerstof fantastisch, de theorieën boeiend en de inzichten interessant. Geïnteresseerd in werk en stress, studeerde ik arbeids- en organisatiepsychologie. Een onderwerp dat ik nog steeds heel interessant vind.

Na mijn studie kon ik, en velen met mij, niet direct aan de slag. Ik heb op veel plekken gewerkt, waardoor ik een brede ervaring heb opgedaan op velerlei gebieden.

Brede ervaring

Ik heb op veel plekken gewerkt, heb veel brede ervaring op op velerlei gebied opgedaan. Al die tijd ben ik in opleiding gebleven. Omdat ik het leuk vind én omdat ik het belangrijk vind dat ik je een breed palet mogelijkheden kan geven.

Dankzij de brede ervaring: ben ik scherp in de diagnose, heb ik de ruimte om rustig te werken en kan ik dicht bij mijn cliënten komen en ze in beweging brengen. Nu in mijn eigen praktijk doe ik dat op een manier die me past en waar ik succesvol mee ben.

De volgende stap

Ik werkte uiteindelijk bij een instituut dat zich richtte op, soms heel acute, werkgerelateerde vraagstukken. Gedurende mijn werk daar, ontwikkelde ik mijn vaardigheden en reikwijdte als psycholoog. Ik volgde de opleiding tot cognitieve gedragstherapeut. Ik kreeg een breed pakket aan vraagstukken, problemen en klachten. Het werken met protocollen leerde mij om iedere diagnose stapsgewijs te behandelen. Gaandeweg leerde ik hoezeer werk en privé verweven zijn. Het is soms moeilijk om het alleen over werk of alleen over thuis te hebben. Graag wilde ik meer vaardigheden en therapeutische technieken gaan gebruiken en niet meer alleen binnen de protocollen werken. Uiteindelijk nam ik daarom een volgende stap.

In mijn vrije tijd

Ik breng graag veel tijd door met mijn twee zoons. Ik hou verder van yoga, lezen en lekker naar muziek luisteren. Daarnaast ben ik overminderd gek op praten met vriendinnen.

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer weten over mij of mijn psychologenpraktijk Psycholoog Breda? Bel gerust voor een afspraak of stuur een e-mail, ik help je graag.