Therapie Breda met therapeut Bram Vugts

Je komt makkelijk tot je verhaal

Ik vind het altijd knap als cliënten voor de eerste keer komen. Het is niet makkelijk om om hulp te vragen. Daarbij: breng het allemaal maar eens onder woorden. Dat is hartstikke lastig.

Ik help je op verhaal komen. Letterlijk. Natuurlijk ben ik geïnteresseerd in je klachten. Maar je bent veel meer dan dat. In je verhaal komt de achtergrond naar voren, kunnen we thema´s herkennen en alvast vluchtig patronen of herhalingen benoemen.

Therapie Breda is meteen concreet

Ik maak het meteen concreet. Ik vertel wat ik zie en benoem dat. Waar ik problemen herken zeg ik dat. In negen van de tien gevallen weet ik wat er speelt. Ik vertel je dat ook meteen en leg je uit wat ik denk dat we kunnen doen.
Dat doe ik mondeling als afsluiting van onze eerste afspraak, en ik leg het vast in de anamnese die ik, met jouw goedkeuring, ook aan de huisarts voorleg.

Cognitieve gedragstherapie

Deze vorm van behandelen is de best gedocumenteerde en zorgvuldigst onderbouwde methode. Dat is fijn, want daarmee geeft het zekerheid in behandeling. Ik weet wat werkt, niet alleen uit eigen ervaring, maar ook omdat het goed onderzocht is.

In de behandeling van Therapie Breda draait het vooral om denken, voelen en doen. Waarin denken en doen de as is waaraan we kunnen werken. De gedachte is grofweg als volgt: omdat je op een bepaalde manier denkt, doe je de dingen op een bepaalde manier. Maar wat nu als de gedachte fout is (wat heel vaak zo is)? En wat nu als je die foute gedachte kunt veranderen? Of omgekeerd, wat nu als je door je anders te gedragen je gedachten en je gevoel kunt veranderen?

De behandeling is zo fijn omdat het automatisch aansluit bij denkers én doeners. Mensen die goed gedijen bij analyseren en nadenken kunnen net zo goed geholpen worden als mensen die liever aan de slag gaan.

Schematherapie

Schematherapie helpt je inzicht te krijgen in de manier waarop je persoonlijkheid, of ervaringen uit je jeugd invloed hebben op je klacht. Met praktische oefeningen leer je je eigen valkuilen kennen; vastgeroest gedrag en bepaalde emoties die je hele doen en laten bepalen. Maar die eigenlijk bij je verleden en niet bij je heden horen.

In beweging komen

De kans is groot dat je niet eens in de gaten hebt hoe je elke keer hetzelfde doet, op dezelfde manier reageert en dezelfde fouten maakt. We nemen de tijd. Dan kun je jezelf hervinden, opnieuw kennis maken en ontdekken waar je ook uit zou kunnen komen.
Dit herkennen van jezelf en de patronen die je nu tegenhouden is het fundament van verandering. Met die verandering zet je jezelf in beweging. Op weg naar beter.

Wat ik voor jou kan doen

Wil je meer weten over therapie Breda? Bel gerust voor een afspraak of stuur een e-mail naar Therapie Breda. Ik help je graag.