Mindfulness met Bram Vugts

Denken, doen en voelen

Mindfulness kan een belangrijke rol spelen bij de behandeling van allerlei klachten. Bij verscheidene klachten is de relatie tussen denken, doen en voelen een belangrijke factor. Bij klachten is de verhouding tussen deze drie niet in balans. Soms nemen jouw gedachtes je over, je piekert over wat er kan gebeuren, je doet dingen niet die je wel wilt doen en andersom, eigenlijk sta je niet bij het ‘nu’ stil.

Mindfulness kan ervoor zorgen dat je deze gedachten en handelingen weer onder controle krijgt. Als we ervoor kiezen om mindfulness in de therapie te gebruiken, is dat veelal in het begin. We veranderen bestaande patronen en de cirkels van gedachten, waardoor je makkelijker progressie zult boeken en behouden.

Mindfulness staat voor ‘leven met aandacht’. Eén van de dingen die je leert is om het jezelf niet moeilijker te maken dan het is, je leert onder andere jouw valkuilen in denken te herkennen en deze te wijzigen in functionele gedachten. Je leert ook om minder streng zijn voor jezelf. De vaardigheden die je met mindfulness leert zijn eigenlijk heel simpel en basaal, helaas beheersen weinig mensen deze vaardigheden in de westerse samenleving.

Een eerste stap

Mindfulness zorgt er niet direct voor dat al je problemen verdwijnen. Wel geeft het mogelijkheden om problemen op te lossen. Je moet het zien als een eerste stap, die vaak nodig is, om verdere stappen te maken. De stappen naar verbetering.

Meer informatie

Wil je meer weten, kijk dan ook even op minned.nl, daar vind je alle informatie over Mindfulness, speciale yoga en meditatietechnieken en een aantal handige oefeningen om meteen te proberen.

Belangrijk

Ik geef geen mindfulness cursus. Ik gebruik mindfulness enkel ter ondersteuning van de therapie.

Contact

Wil je eens bij mij langskomen? Bel of mail voor een afspraak naar Mindfulness Breda, ter attentie van Bram Vugts.